由於小蝦很想往位於台場附近的東雲汽車用品店看東西,但乘搭交通工具並不方便,於是我想到了在第一天駕車前往,所以在抵達成田空港後便取車,大約一小時的車程便到達台場了,我前往最佳欣賞彩虹橋位置的Aqua City大樓,打算一邊欣賞日落一邊享用我們的晚餐,這天是八月十五,可惜天氣不太造美,天陰陰的,所以日落時的景象不太吸引,幸好還能拍到彩虹橋呢!選這間餐廳的原因是因為它有一些坐位可直觀彩虹橋的,由於時間尚早,只是下午六時正,我們等了大約十分鐘便可安排入座,慶幸地仕應安排我們坐在這述的座位,落地大玻璃面對彩虹橋,這一刻我被這個景弄致暈佗佗呢!這間餐廳主要吃龍蝦的.

  

  

 

 

 

 

 中秋節當天我在這裡賞月

景色一流,十分適合男仕用作求婚地方

 

 

 

我們點以下菜色,龍蝦牛扒鐵板餐 

  

生蠔

 

 

 焗生蠔 

  

蝦沙律

  

龍蝦湯

 

 

埋單價錢並不貴,尚算合理,離開餐廳我們前往露天的地方繼續拍攝彩虹橋

 

不久,便駕車前往位於東雲的autobacs汽車用品店,自從上次關西去了幾間店舖後,我相信往後的行程一定會加插這間店舖的,這間店舖比京都那間還有大,我們在這裡竟逗留了接近三小時 

 

 

 

大約十時多便駕車前往橫濱,我們是晚入住的是位於櫻木町的東橫INN,付錢是才知是晚是推廣,只需六千多元便可入住一晚雙人房,認真超值呢!但由於我們所租的車過高,所以泊不入它的停車場,幸好東橫介紹我們另一停車場,但價錢當然貴一些. 

創作者介紹
創作者 blac 的頭像
blac

貝殼館

blac 發表在 痞客邦 留言(8) 人氣()


留言列表 (8)

發表留言
  • 大頭仔
  • 啲相好靚啊!

    喺呢個汽車用品店又出咗幾多血呢?
  • 睇埋煙花相先啦!去左三間出左三至四萬YEN瓜! 唔記得, 應該係唔想記. ^_^

    blac 於 2008/10/13 21:01 回覆

  • 紅米奇
  • 咁龍蝦餐又記唔記得幾錢呢?
    份量好似唔算大份, 你們夠飽嗎? he..he....
  • 我地點左2份龍蝦牛扒餐,一份大約2千YEN, 呢餐埋單應該唔過7-8千YEN. 好飽喎!

    blac 於 2008/10/13 22:08 回覆

  • ellen
  • 其實汽車用品鋪有咩可以買呢?印象中我無咩行過呢類鋪頭喎!post D戰利品可以嗎?
  • 有車軨螺絲,偈油蓋,靚靚倒後鏡(我買左粉紅色,幫人買左黑色鑽石面,比香港平HK$300),車牌螺絲(我買左鑲假礸石個款), 港澳無得買既腳踏, LED燈(我呢邊買唔到), 迫力皮, 洗鈴擦, 香精等等... 可惜要留番D錢買衫,如果唔係, 避震都買埋番黎.

    blac 於 2008/10/13 22:19 回覆

  • ellen
  • 哇~~唔怪得要行3個鐘,咁多野賣!
  • 如果有時間,行全日都得 ^_^

    blac 於 2008/10/15 10:40 回覆

  • 薑C
  • 照片好SHARP 丫~正~
  • thx, 如果好天d會仲靚.

    blac 於 2008/10/15 10:41 回覆

  • lau2tang
  • 我都有兩三年無飛東京了~
    彩虹橋的夜景真的很美~
  • 雖然東京都不錯, 但我還是喜歡鄉下d既地方, 不過shopping始終係東京好, 呢度實在太多野買! 台場係一個唔錯既地方.

    blac 於 2008/10/15 10:44 回覆

  • carjaswong
  • 車零件鋪!下次真要見識下.
  • 去呢d地方要駕車才可,因為不太近車站的! 如果鍾意改車既人會仲多野睇. 我都為自己的愛驅扮靚靚.

    blac 於 2008/10/15 10:46 回覆

  • 123
  • 天涼了

    要多加件衣服別感冒摟^^
    你的文章寫的不錯呦
    有空可以來我家做做優~
    http://www.wretch.cc/blog/erty/11494208
  • 謝謝,會瀏覽的.

    blac 於 2008/10/15 11:08 回覆